Erikoispaneelit tuovat persoonallisuutta rakentamiseen

Millä keinoilla voimme tuoda persoonallisuutta ja tyyliä kotiimme? Puupinnat ovat loistava tapa lisätä visuaalista kiinnostavuutta ja luoda ainutlaatuinen tunnelma sisustukseen. Olipa kyseessä sitten moderni minimalistinen tyyli tai rustiikkinen maalaistunnelma, erikoispaneelit voivat muuttaa tilan ilmettä ja tehdä siitä todella yksilöllisen.

Puu on luonnonmateriaali

Suomessa puurakentamisella on vanhat perinteet. Vuosisatoja sitten talot rakennettiin hirrestä eikä siihen lisätty mitään muuta kuin hirsien väliin sammalta. Silloin sekä ulkoseinä että sisäseinä olivat sitä samaa hirttä. Myöhemmin alettiin sisäseiniä tai ulkoseiniä pinnoittaa laudoin ja myöhemmin jopa paneelein, kun huomattiin, että sillä tavoin saatiin aikaan pelkkää hirttä parempi lämmöneristys.

Ihan aluksi hirttä ja lautaa ei edes käsitelty mitenkään, kunnes alettiin sekoittaa raudasta, pellavasta ja öljystä punamultamaalia, jolla puu käsiteltiin ulkoapäin. Samalla saatiin ilmettä maisemaan. Hirret ja laudat saatiin omasta tai naapurin metsästä. Ne tuli vain kuivata ja sitten olivat käyttövalmiit. Tällä tavoin talot tehtiin puhtaasta luonnonmateriaalista.

Paneeleita seiniin ja kattoon

Puu on pysynyt suomalaisille suosittuna rakennusmateriaalina. Ja vaikka kyseessä olisi moderni kivitalo, koetetaan puuta sijoittaa sisätiloihin, koska se tuo lämmintä ilmettä. Saunahan on Suomessa muutoinkin perinteisesti puuta.

Yksi suosituimmista tavoista käyttää erikoispaneeleja sisustuksessa on seinäpintojen koristelu. Perinteisten maalattujen kipsilevyseinien sijaan voit harkita esimerkiksi puupaneeleita, jotka tuovat tilaan lämpöä ja luonnetta. Puupaneelit voivat olla joko luonnonvärisiä tai käsiteltyjä erilaisilla maaleilla tai lakoilla.

Puupinta tuo tilaan syvyyttä. Esimerkiksi keittiössä voit asentaa kaappien taakse erikoispaneeleja, jotka lisäävät tekstuuria ja syvyyttä. Tai voit käyttää paneeleja korostamaan baaritiskiä tai saareketta. Tällaiset pienet yksityiskohdat tekevät suuren eron sisustuksen ilmeeseen.

Erikoispaneelit tarjoavat myös monipuolisia mahdollisuuksia tilan jakamiseen ja määrittelemiseen. Esimerkiksi avoimessa olohuoneessa voit käyttää paneeleja luomaan visuaalisen ja akustisen erottelun olo- ja ruokailualueiden välille. Tämä luo intiimimmän tunnelman ja auttaa määrittelemään eri toimintoja tilassa.

Vaikka erikoispaneelit tarjoavatkin lukemattomia mahdollisuuksia sisustuksessa, on tärkeää pitää mielessä tasapaino ja harmonia. Liiallinen paneeleiden käyttö voi tehdä tilasta levottoman ja sekavan näköisen. Sen sijaan valitse muutama keskeinen alue, jolla haluat käyttää erikoispaneeleja, ja anna niiden loistaa.

Muista myös harkita paneeleiden materiaalia ja väriä suhteessa muuhun sisustukseen. Puu on aina suosittu valinta sen lämpimän ja luonnollisen ulkonäön vuoksi, ja eritoten metallin tai lasin kanssa yhdessä se luo sopivasti kontrastia ja tyylikkyyttä. Erikoispaneelit tilauksesta: Parkanon Listatehdas Oy.

jaa