Erikoispaneelit ja puu sopii moneen sisustukseen

Puu on nykyisin taas erittäin suosittu sisustusmateriaali myös paneelien muodossa. Ja puupanelointi ei tarkoita enää pelkästään kellastuneita, 80-luvun lakattuja mäntypanelointeja, vaan raikkaita ja ajankohtaisia sisustusratkaisuja. Puu tuo tilaan aina lämpöä ja kodikkuutta ja sen avulla voi parantaa asumismukavuutta monella tavalla. Tällä kertaa aiheena blogissa on puun käyttäminen sisustuksessa ja erikoispaneelien tilaaminen ja käyttö. Toivottavasti löydät aiheesta mielenkiintoista tietoa ja saat inspiraatiota omiin sisustusprojekteihin.

Puulla on hyvä vaihtoehto sisäpinnoille ja sisustusmateriaalina

Puu on todella monipuolinen materiaali ja tarjolla olevien puutuotteiden määrä on erittäin laaja. Yksi puun hyvistä ominaisuuksista on sen myrkyttömyys ja se, että puusta ei vapaudu huoneilmaan haitallisia aineita. Päinvastoin, puutuotteilla on sisäilman laatua parantava vaikutus ja ne tasaavat huoneilman kosteutta. Puupinnat sitovat itseensä ylimääräistä kosteutta sisäilmasta ja sen kuivuessa, vapauttavat kosteutta jälleen ilmaan. Huonelämpö pysy myös tasaisempana puutuotteiden avulla, koska puulla on hyvä lämmöneristävyys ja se tuntuu lämpimältä jalan alla myös ilman lattialämmitystä ja on muutenkin miellyttävän tuntuinen koskettaa. Myös akustisesti puu on erinomainen valinta sisätiloihin, koska se ehkäisee ylimääräistä kaikua tilassa. Puupinta on aina eläväinen ja yksilöllinen. 

Erikoispaneelit ja panelointi

Tarjolla on suurivalikoima erilaisia paneeleita jokaiselle pinnalle, lattiaan, kattoon ja seinille. Puu on erittäin joustava materiaali, joka taipuu monenlaiseen muotoon. Projektin niin vaateissa, on myös mahdollista tilata paneelit tai erikoispaneelit mittojen mukaan valmistettuna, suoraan niiden toimittajalta. Jos paneloinnin tekee itse, kannattaa se suunnitella huolellisesti ennen aloittamista. Paneelit on mahdollista asentaa monella eri tavalla, mikä kannattaa myös ottaa huomioon panelointia suunnitellessa. Paneelien suunnalla on merkitystä sen kannalta, haluaako huoneen näyttävän optisesti suuremmalta vai pienemmältä. Pystypanelointi lisää yleensä huoneen korkeusvaikutelmaa ja vaakapanelointi taas saa huoneen näyttämään leveämmältä. Panelointi on mahdollista myös toteuttaa puolipanelointina, jolloin se ei ole koko seinän korkuinen ja tuo siten ilmavuutta tilaan. Paneeleita on myös tarjolla erilaisilla profiileilla, joista voi valita mieleisensä. Jos mielessä on erikoispaneelien tilaaminen, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin ja varmistaa, että ne ovat valmiina ja toimitettuna projektin alkuun mennessä. Parkanon Listatehdas Oy valmistaa erikoispaneelit tilauksesta. 

jaa