Kattorimat sopivat monenlaiseen tilaan



Kattorimat ja puusisustus on tällä hetkellä erittäin suosittua. Puulla on monia hyviä ominaisuuksia rakentamiseen ja sisustukseen, yksilöllisesti sekä ympäristön kannalta. Sisustuksessa puulla on monia uudenlaisia käyttötapoja, jotka sopivat moneen erilaiseen sisustustyyliin ja makuun. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertainen kirjoitus käsittelee puun käyttöä sisustuksessa. Jos olet rakentamassa taloa tai sisustamassa kotiasi uudelleen, toivottavasti löydät inspiraatiota ja tietoa erilaisista tavoista, miten voit käyttää puuta kodissasi.

Puu sopii kattoon, seinille ja lattiaan

Puuta voi käyttää kodin jokaisella pinnalla ja sen etuna on se, että sitä on helppo yhdistää lähes minkä tahansa muun materiaalin kanssa. Nykyään esimerkiksi katon tai seinän panelointiin on tarjolla paljon erilaisia puulajeja ja niitä saa myös monessa eri leveydessä. Seinät voi paneloida esimerkiksi kapealla sormipaneelilla, jolla voi luoda kauniin rimaseinän. Rimaseinä sopii erittäin hyvin skandinaaviseen tyyliin ja se parantaa tilan akustiikkaa. Seinät voi myös paneloida perinteisellä vanerilla, joka seinään käytettynä on erittäin moderni ja raikas vaihtoehto. Puun voi maalata haluamallaan värillä tai pinnan voi myös käsitellä suojavahalla, jos ei halua sen tummuvan auringon vaikutuksesta. Erilaisia puupintoja ja värejä kannattaa yhdistellä rohkeasti. Jos ei halua koko seinää puusta, voi siihen tehdä myös koristelistoituksen tuomaan huoneelle ryhtiä.

Kattorima sopii hyvin kodin sisäkattoon

Kattorimalla voi luoda kodin sisäkattoon hyvin erilaisen tunnelman verrattuna esimerkiksi perinteisempään kattolevyyn. Nykyään rimakatto onkin tasaista kattopintaa suositumpi ratkaisu monelle rakentajalle. Puurima tuo tilaan elävän ja kauniin pinnan ja puu parantaa sekä tilan akustiikkaa että huoneilmaa. Kattorimaa saa monessa eri leveydessä ja rimojen oksaisuuden voi myöskin valita oman maun mukaan. Kattorima sopii myös käytettäväksi tilan katseen vangitsijana ja sen voi asentaa esimerkiksi vain osaan katosta luomaan kontrastia tasaisen kattopinnan kanssa. Kattorima tai sisustusrima sopii katon lisäksi käytettäväksi myös sängynpäätyyn tai sen avulla voidaan kätkeä sen taakse esimerkiksi tekniikkaa tai johtoja.

Rimakaton hinta riippuu valitusta materiaalista, huoneen tai huoneiden pinta-alasta ja siitä, asennetaanko katto itse vai käytetäänkö siihen ammattilaista. Rimakattoa suunnitellessa kannattaa myös muistaa suunnitella valaistus ja sen paikat, ennen rimojen asennusta. Jos mielenkiintosi heräsi, kysy lisätietoja ammattilaiselta kuten Parkanon Listatehdas Oy.

jaa